O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nizozemska bo vložila 55.5 milijonov evrov v izboljšave e-vladnih služb

Kategorija: EU | Datum objave: Thursday, 11. 05. 2006 | Avtor:

Nizozemski minister za izboljšavo e-vladnih storitev, Alexander Pechtold, in ostali visoki vladni uslužbenci upajo, da bo investicija pomagala zmanjšati breme birokracije, ki pesti podjetja in posameznike. “E-vladne storitve morajo postati bolj dostopne ter enostavnejše” je izjavil minister.

Lokalne, pa tudi državne oblasti so podpisale izjavo o prioritizaciji uresničitve osnovnih storitev, kot je DigiD, komunikacijski kanal državljanov z ministri, e-obrazcev, pametnih kartic in podobnih.

Posebne ekipe (I-teams), zadolžene za implementacijo bodo poskrbele za kompleksen in časovno potraten postopek predstavitve novega sistema. Spletne točke so za male organizacije problematične, saj ljudje nimajo znanj za postavitev. I-teams bodo poskrbele za izdelavo načrtov (katerih stroške bo krila država) na zahtevo občine ali province

Sedem nizozemskih okrožji – Amsterdam, Hag, Dordrecht, Enschede, Leiden, Rotterdam in Zwolle – so naznanile svojo voljo do sodelovanja v novem akcijskem načrtu.

(Vir: IDABC)

Komentar E-demokracija.si: Zanimivo bo videti, kako se bodo implementacije lotile slovenske strokovne službe ter vlada. Z ukinitvijo MIDa, ministrstva za informacijsko družbo, se je zmanjšal podporni fond za izpeljavo ter sponzoriranje takih projektov. Na predavanju pri predmetu E-demokracija na fakulteti za družbene vede, je minister Virant izjavil, da se v Sloveniji vlada zanaša predvsem na samoiniciativo ljudi za izobraževanje. Portal E-demokracija je skeptičen do takega načina izobraževanja, saj zahteva ogromno energije in dela s strani navadnega uporabnika, ki se v večini primerov za tak način izobraževanja ne odloči.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt