O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Prenovljene spletne strani E-uprave

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Tuesday, 23. 05. 2006 | Avtor:

22.5. so spletne strani E-uprave dobile nov izgled. Največja novost je portal E-storitve. Z novim izgledom in novostmi želijo administrativne storitve še bolj približati državljanom.

Portal je še vedno razdeljen na storitve za državljane, storitve za podjetja, ponuja pa tudi informacije o javni upravi. Znotraj vsakega podportala so uredili preglednejši dostop do informacij in sicer glede na teme, ki vas zanimajo.

Na portalu E-storitve ponujajo novo e-storitev. Od 22.maja je možno podaljšati veljavnost prometnega dovoljenja kar preko spleta.
Za podaljševanje prometnega dovoljenja je potrebno imeti naslednje elemente:
– številko prometnega dovoljenja,
– številko veljavne police obveznega zavarovanja ter
– plačilno sredstvo (Eurocard, Activa, Moneta).
Postopek izvedete z oddajo elektronske vloge za podaljšanje veljavnega prometnega dovoljenja in plačila povračila za uporabo cest. Več si preberite na spletni strani E-uprave.

Komentar E-demokracija.si: Prenova spletnega portala E-uprava ponuja bolj pregledno in lažje iskanje željenih podatkov. Pohvaljen je tudi obrazec za pošiljanje vprašanj preko elektronskega naslova pod vsako določeno temo, ki omogoča lažje naslavljanje vprašanj. Nov portal E-storitve je tudi dobrodošel, saj so s tem portalom na enem mestu dostopne vse e-storitve in e-obrazci. Pohvalno. Url naslov za dostop do tega portala bo od sedaj dostopen tudi na desni strani našega portala E-demokracija.si.
Predlog z naše strani za naslednji korak e-uprave-vzpostavitev e-foruma na spletnih straneh e-uprave!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt