O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Angela Merkel in video blog

Kategorija: EU | Datum objave: Tuesday, 5. 12. 2006 | Avtor:

Nemška kanclerica Angela Merkel ima svoj video blog.Tedensko se, že od 8. junija, dotika različnih najpomembnejših tem tekočega tedna v nekajminutnem video prispevku.

V Evropi in drugje po svetu se je med politiki razmahnilo pisanje blogov. Pisali smo že o bloganju ameriških politikov, iranskega predsednika Mahmoud Ahmadinejada, angleškega poslanca Borisa Johnsona, podpredsednice Evropske Komisije Margot Wallström, našega komisarja Potočnika in drugih. Med drugimi piše blog tudi madžarski premier Ferenc Gyurcsany.

V Nemčiji pa so med prvimi v politični sferi na svetu začeli uporabljati možnost video bloga. Angela Merkel je le ena izmed njih. Sedem članov parlamenta, ki so v opoziciji, tedensko objavlja svoj video blog.

Merklova se dotika različnih tem. Začela je s svojimi mislimi o svetovnem prvenstvu v nogometu, ki se je bil junija v Nemčiji, kasneje se je dotikala tudi brezposelnosti, komentira dogojanje v Nemčiji in svetu.

Vir: preko Wired News

Komentar E-demokracija.si:
Naša ekipa podpira video blog in komunikacijo kanclerke z volilci v Nemčiji. Pohvalili bi kvaliteto posnetkov in pa možnost naročanja na video preko RSS feeda.
Čeprav Merklova poziva gledalce h komentiranju njenih besed preko elektronskega naslova, pa moramo poudariti, da bi bilo potrebno za pravo dvosmerno komunikacijo Merklove z volilci, odpreti možnost komentiranja kar na spletni strani. Ker te možnosti ni, in ker, če so komentarji, teh ne vidimo, ostaja video blog kanclerice le uporaba novih tehnologij za promocijo in nabiranje glasov na naslednjih volitvah.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt