O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Depriviligiranim brezplačen dostop do interneta

Kategorija: EU | Datum objave: Wednesday, 3. 01. 2007 | Avtor:


Poljska vlada je obljubila pomoč pri odpravljanju digitalnega razkoraka. V naslednjih letih misli depriviligiranim državljanom ponuditi brezplačen dostop do interneta.

Poljska vlada namerava ponuditi brezplačni dostop do interneta tistim, ki si sami ne bi mogli privoščiti le tega, saj želi vsem omogočiti dostop do vedno več podatkov,ki jih nudijo na svojih spletnih straneh.

V letih med 2007 in 2013 nameravata poljsko ministrstvo za regionalni razvoj in notranje ministrstvo razvoju informacijske družbe nameniti 4 miljarde evrov.

Okoli 800 milijonov evrov nameravajo nameniti brezplačnim povezavam do interneta.Najmanjša hitrost prenosa podatkov bo 144kb/s, kar naj bi bilo dovolj za osnovno uporabo internetnih storitev, med drugimi uporabo tudi spletnih strani vlade.

Anna Steżyńska, predsednica službe za elektronsko komunikacijo je dejala, da so v fazi pogajanja s poljsko telekomunikacijsko družbo, Telekomunikacja Polska.

Nadaljnih 700 milijonov evrov nameravajo investirati v razvoj internetne tehnologije v sami administraciji.Vsota investicij je dosti višja,kot je bila planirana v začetku, vendar sta se ministrstvi odločili za ta korak, ker pričakujeta podporo Evropske unije.

Vir: IDABC

Komentar E-demokracija.si: Projekt, ki se ga loteva poljska vlada je občudovanja vreden. Nekaj podobnega bi se lahko spomnila tudi slovenska vlada, kajti internetni dostop je dandanes vedno pomembnejši. Vendarle, V poljski vladi nameravajo nuditi brezplačni dostop do interneta, za osnovno tehnologijo kot je računalnik, pa morajo državljani vseeno poskrbeti sami. Ker je vsota visoka, bo zanimivo videti ali se bo poljska vlada načrta držala tudi, če Evropska unija ne bo priskočila na pomoč.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt