O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Občinski svet bo svoje seje oddajal preko spleta

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 8. 01. 2007 | Avtor:

Občinski svet v okrožju Sutton, Velika Britanija, bo posnetke sej oddajal preko spleta in tako vsakemu omogočil brezplačen vpogled v delovanje občinskih veljakov.

Avtorji skušajo s tem povečati obveščenost občanov in povečati njihovo zanimanje v sprejemanje odločitev. Collin Hall, vodilni svetovalec za e-upravo v tem okrožju, je izjavil: “To je velik korak za naš občinski svet, ki bo vodil do boljše komunikacije z našimi občani. Trenutno oddajamo samo že posnete seje, vseeno pa bomo kmalu začeli z oddajanjem v živo, tako da bodo občani lahko pri njih sodelovali s svojimi komentarji preko spletnega foruma.”

(Vir: eGov Monitor)

Komentar E-demokracija.si: Neposreden dostop do odločevalskega procesa je sicer pohvale vreden, vseeno pa bi bilo za “navadne” državljane bolj primerno, ko bi celotno zadevo dobili predstavljeno v širše kontekstu. Zanimivo bo tudi videti, do kakšne mere bodo voljeni predstavniki upoštevali komentarje lastne volilne baze. Collinu Hallu bomo v naslednjih dneh posredovali nekaj vprašanj, katere odgovore bomo objavili med intervjuji. Hkrati pa bomo vprašanja o vključevanju meščanov Ljubljane poslali tudi županu, Zoranu Jankoviču.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt