O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Reciklirani računalniki za revne v Franciji

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 22. 01. 2007 | Avtor:

V Franciji so se domislili dogodka, s katerim so ubili dve muhi na en mah. V želji ohraniti okolje in zmanjšati digitalni razkorak so se organizirali in zbirali stare računalnike.

V Issy-les-Moulineaux, predmestju Pariza, so 11. novembra lani vse, ki imajo doma računalniško opremo, ki je ne potrebujejo in ne uporabljajo, pozvali, naj jo prinesejo in s tem reciklirajo. Med računalniško opremo so šteli računalnike, monitorje, skenerje in printerje.

Vsak računalnik je zgrajen iz minimalno 22 kilogramov kemikalij, ki jih prepogosto najdemo na ulicah, s tem pa škodujemo okolju.

Zbrali so več kot 12 ton različne opreme. 53 % te opreme so odpeljali v centre, kjer se ukvarjajo z reciklažo, ki bo okolju prijazna.

47 % opreme pa je bilo dovolj dobre, da jo bodo popravili in ponovno uporabili. Računalniki, ki so bili na tak način reciklirani so sedaj na prodaj po 120€. Center za socialno delo v Issy-les-Moulineaux-u se je odločilo finančno pomagati najrevnejšim družinam in pokriti polovico te cene.

20. decembra je imelo 40 družin možnost kupiti računalnik Pentium III za pičlih 60€. Podobne distribucije računalnikov nameravajo organizirati čez vse letošnje leto.

Vir: World E-Gov forum


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt