O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Anketa o vam zanimivih temah

Kategorija: Blog | Datum objave: Monday, 12. 02. 2007 | Avtor:

V zadnji anketi smo vas spraševali iz katerega področja si želite še več novic. V anketi vas je tokrat sodelovalo 10. Poglejmo si rezultate.

Iz katerega področja si želite še več novic?

Slovenija -> 5 glasov, 50 %
EU kotiček -> 1 glas, 10%
Svet -> 0 glasov, 0%
Intervju -> 1 glas, 10%
Tehnologija -> 3 glasovi, 30%
Teorija -> 0 glasov, 0%

Skupaj: 10 glasov

Tokrat smo vas spraševali o temah, ki vas najbolj zanimajo. Rezultati niso presenetljivi.
Najbolj vas zanimajo novice iz Slovenije. Trudimo se, da bi vam posredovali čim več novic iz Slovenije. Vendar jih je dokaj malo. Temu je tako, ker v Sloveniji koncept e-demokracije še ni dobro razvit. Čeprav so v Strategiji e-uprave do leta 2010 zapisali, da bo e-demokracija v Sloveniji med 10 najbolj razvitimi na svetu, smo priča dokaj malim napredkom. Vseeno se nekaj, največ dela predvsem na e-dostopu. Novice o tem vam bomo seveda še naprej posredovali.
Lažje dobimo novice iz Evropske unije, kajti Načrt D je v polnem teku. Poskušali vam bomo posredovati še več novic s tega področja. Leto 2007 je evropsko leto enakih možnosti za vse, zato se bo sigurno našlo nekaj novic.
Intervju je dobil en glas. Ob priliki se bomo lotili tudi kakega novega intervjuja. Če imate željo prebrati intervju s kom, nam prosim sporočite.
Tri glasove je dobila tehnologija. Ker sva v ekipi e-demokracije novinar in diplomirana politologinja, lahko za sedaj kakovostno o tehnologiji poročava le iz že napisanih člankov.
Na koncu naj vam še razložim, zakaj je največ novic iz različnih koncev sveta. Določene države na svetu imajo dobro razvito idejo, kako naj bi se e-demokracija s pridom uporabljala v vsakdanjem življenju. Vsako zanimivo idejo in projekt vam opiševa zato, da boste videli, kaj vse je možno. Da bo država ob prebiranju ugotovila, kako se z e-demokracijo lažje vodi državo. Le z vedno boljšo informiranostjo kaj vse je možno, se bodo tudi v Sloveniji ljudje začeli zavedati koliko dobrega prinese koncept e-demokracije.

Vabimo vas, da sodelujete v naši novi anketi!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt