O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-konzultacije skozi celoten projekt

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 12. 02. 2007 | Avtor:

Mestni svet v Newcastlu bo pri načrtovanju fakultete in supermarketa prvič uporabil e-konzulacije. Večmilijonski projekt bodo lahko ljudje ves čas spremljali na spletni strani mestnega sveta.

Mestni svet je vse dokumente in predloge prenesel na splet. Različne organizacije, kot sta Okoljska agencija ter Agencija za invalide, bodo lahko podali svoje predloge in mnenja preko elektronske pošte.

E-konzultacije bodo proces načrtovanje pospešile, mestnemu svetu pa omogočile prihranek na času in denarju.

Jeanette Hilton, direktorica za informatiko, je dejala: “Ponavadi tak projekt predstavlja velik mobilizacijski napor. Vsem svojim partnerjem, s katerimi se moramo posvetovati, moramo poslati veliko dokumentacije in načrtov”.

Hiltonova je dodala:” En tak dokument predstavlja tudi do 700 strani. Na pripravi in pošiljanju dokumentov našim partnerjem ponavadi delajo trije ali štirje zaposleni. Njihov čas in trud je sedaj namenjen samemu projektu”.

E-konzultacija je v skladu s prizadevanji britanske vlade k vpeljevanju e-demokracije na lokalno raven. Prav tako e-konzultacija predstavlja začetek prizadevanj prenesti 10 % vseh načrtovanj na splet.

Javnost lahko ves čas spremlja projekt, saj lahko vsak dan na spletni strani sveta preberejo nove predloge.

Prav tako so pred prostore mestnega sveta postavili elektronski kiosk, kjer lahko ljudje podajajo svoja mnenja.

Hiltonova je še dejala:”Ker bodo ljudje sodelovali v celotnem načrtovalnem procesu, bodo morda z večjim veseljem uporabljali zgrajene objekte. E-konzultacijo smo vpeljali zaradi ljudi, saj so v anketi izrazili to željo. Prav tako pa ves čas osvežujemo spletno stran s predlogi.”

Vir: Newcastle gov.uk


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt