O portalu    Avtorji    Kontakt


 

S pomočjo virtualne skupnosti Second Life do idej o renovaciji središča mesta

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 16. 04. 2007 | Avtor:

secondlifelogo.jpgDruštvo Parižanov skuša s pomočjo sistema Second Life pritisniti na mestno hišo naj izda nov urbanistični načrt za mestni center. Prebivalci mesta imajo čas do prvega junija, da sporočijo ideje za postavitev novega parka v centru francoske prestolnice.

Leta 2004 je župan Pariza Bertrand Delanoe dejal, da nameravajo to področje urediti, vendar so danes na tem področju še niso ničesar naredili. Les Halles, področje, kjer nameravajo urediti park, je bilo nekdaj glavno zbirališče ljudi, danes pa je predvsem stičišče podzemne železnice.

Lokalni prebivalci, ki so se združili v društvo Accoplir, trdijo, da njih ni nihče vprašal o njihovih željah. Trdijo, da je področje, kjer nameravajo urediti park, srce njihove lokalne skupnosti.

Društvo poziva vse lokalne prebivalce naj izrazijo svoje želje in ideje v virtualni skupnosti Second Life, kjer lahko vsak ustvari svojo virtualno različico.

Društvo namerava pet najboljših idej uporabiti in ustvariti virtualno postavitev parka v Secon Life-u. Vsi,ki bodo podali svoje ideje, bodo sodelovali tudi v tekmovanju. Zmagovalec, ki bo razglašen konec junija, bo dobil 275 000 lindnovih dolarjev (785€)- lindonov dolar je valuta, ki velja v virtualnem svetu Second Life.

Društvo Accomplir namerava zmagovalni projekt predstaviti v mestni hiši. S predstavitvijo projekta nameravajo pritisniti na mestno hišo naj se končno loti renovacije, ki so jo napovedali že leta 2004.

“Upamo, da bomo pospešili ureditev področja, saj je očitno, da konzultacija znotraj mestne hiše in z arhitektom Davidom Manginom ne potekajo po načrtih,” je dejal podpredsednik društva Accomplir Gilles Pourbaix.

Vir: BBC

Komentar E-demokracija.si: Če smo se še nedavno spraševali, kako bomo uporabili splet v nizanju idej, ki bi jih uresničili v resničnem življenju, so nam Francozi sedaj ponudili odgovor. Spletni virtualni svet, ki so ga Francozi z velikim navdušenjem sprejeli je torej lahko dobro orodje pri nizanju idej o renovaciji določenih področij. Zanimivo bo videti, kako bodo ideje sprejeli v mestni hiši Pariza.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt