O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Irski blogerji – neodvisni opazovalci irskih parlamentarnih volitev

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 28. 05. 2007 | Avtor:

search-pic.jpgIrski blogerji so se organizirali in pod okriljem uredništva političnega bloga IrishElections spremljali irske parlamentarne volitve, o napakah ter poteku glasovanja pa poročali na spletu.

Vodja bloga IrishElection, Cian O’Flaherty, je pred volitvami pojasnil, da se bodo povezali z irskimi telekomi ter blogerjem ponudili tudi možnost komuniciranja preko kratkih sms sporočil, katerih vsebino bodo potem naložili na splet.

“Omogočali bomo tudi snemanje zvočnih datotek, ki si jih bodo potem ljudje lahko preposlušali na spletu,” je pojasnil O’Flaherty, “spletno stran pa smo postavili z namenom spremljanja volitev in upamo, da to ne bo zadnjikrat.”

Irska je tako prvič lahko volitve spremljala neposredno, preko spleta. “Volitve bodo ljudje lahko spremljali neposredno, tokrat pa bomo za spremljanje prvič uporabili spletne tehnologije,” je bil pred parlamentarnimi volitvami, ki so potekale 24. maja, ponosen O’Flaherty.

Po končanih volitvah naj bi se blog spremenil v političnega psa čuvaja, ki bo nadzoroval izvoljene predstavnike ter spremljal njihove nastope v parlamentu. “Za politično sodelovanje je potrebna odgovornost,” je zatrdil O’Flaherty.

Vir: Silicon Republic, ElectricNews


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt