O portalu    Avtorji    Kontakt


 

EUTube – Evropska unija se predstavlja na spletnem mestu YouTube

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 2. 07. 2007 | Avtor:

eu_keyboard.JPGEvropska komisija je vzpostavila poseben kanal na spletnem mestu YouTube, da bi zagotovila širši dostop javnosti do avdiovizualnega gradiva komisije. Novi kanal, imenovan EUTube, trenutno omogoča dostop do okoli 50 video posnetkov o različnih evropskih temah.

Nov EU kanal je namenjen predstavitvi novih in inovativnih načinov obveščanja ljudi o dejavnostih EU z video posnetki, ki prikazujejo glavne teme in izzive, ki zanimajo državljane po vsej uniji. O vsebinah, ki bodo dostopne na spletu, bo odločal generalni direktorat komisije za komuniciranje, “stroški” za kanal pa “so enaki nič”, so povedali v Bruslju.

Video o zgodovinskih prelomnicah Unije

Trenutno si lahko ljudje naEUTube ogledajo video o zgodovinskih prelomnicah povezave po vojni, potrebi po ohranjanju okolja in boju proti podnebnim spremembam. Kot pravi komisija, je že preizkus sistema pokazal, da je obisk na evropskem kanalu večji od pričakovanj, saj je do nekaterih posnetkov v nekaj tednih dostopalo tudi do 3000 ljudi. Do danes si je video o zgodovinskih prelomnicah Unije ogledalo že več kot 8200 ljudi.

Blog švedske komisarke je zelo obiskan

Pričakovanja komisije je presegel tudi obisk bloga evropske komisarke Margot Wallstroem, med drugim pristojne za komunikacijsko strategijo, saj njen blog mesečno zazna 200.000 obiskov.

O Second Lifeu ne razmišljajo, morda na MySpace

EU pa zaenkrat še ne bo moč najti na spletni virtualni skupnosti Second Life, čeprav so v komisiji razmišljali tudi o tem. Povedali pa so, da vodilna svetovna spletna stran za socialno mreženje MySpace načrtuje razvoj spletne televizije, in če bi do tega prišlo, bo tudi komisija razmislila o svojem delovanje v tem okviru.

Uporabniki se bodo lahko naročili na obveščanje o novostih

Stran EUTube je zaenkrat na voljo v angleškem jeziku, kmalu bo tudi v francoščini in nemščini. Na omenjeni strani se je mogoče tudi naročiti na sprotno obveščanje o vseh novostih. YouTube omogoča tudi komentiranje video posnetkov, to možnost pa ljudje s pridom uporabljajo tudi na spletnem mestu EUTube.

Vir: Dnevnik


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt