O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Minister za mlade na splet, da bi izvedel o pogledih mladih

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 2. 07. 2007 | Avtor:

parmjit_dhanda.jpgOddelek za izobrazbo in znanje je v Veliki Britaniji lansiralo spletno kampanjo, v kateri so mlade spraševali o njihovih soseskah in družbah. Mladi med 13. in 19. letom so tako pomagali pri oblikovanju njihove prihodnost.

V kampanji so mlade vzpodbudili k sodelovanju v blogu in forumu, katera je gostil minister za mladino Parmjit Dhanda, medtem ko so spletne ankete objavili na številnih spletnih mestih za mlade.

“Kampanja pa ni namenjena izključno spoznavaju katere so teme, ki mlade zanima, ampak je tudi dejanje, ki kaže, da se vlada zanima za ideje, težave in mnenja mladih,” je dejal Dhanda.

“Nočemo, da bi mladi dobivali le ukazov in pravil, radi bi jim dali možnost, da pokažejo svoj potencial. Pomagati jim želimo, da bi se vključili v pozitivne dejavnosti v njihovih soseskah. Pravzaprav smo ugotovili, da če damo mladim priložnost, ti vedno presežejo naša pričakovanja,” je dejal minister Dhanda.

“Pravi korak je vključevati nove tehnologije v komunikaciji z mladimi,” je dejal Gez Smith z agencije Delib, ki razvoja produkte in strategije za konzultiranje z ljudmi na spletu. “Vendar je pomembno, da vlada ne naredi napake in misli, da bodo mladi uporabljali te storitve samo zato, ker je na spletu,” je še dodal Smith.

Vir: Delib


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt