O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Konzervativni avstralski premier John Howard se za ponovno izvolitev bori tudi na spletu

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 23. 07. 2007 | Avtor:

howard-john.jpgAvstralski premier, John Howard, se je v okviru svoje kampanje za ponovno izvolitev odpravil tudi na splet, kjer je s pomočjo posnetkov na YouTube nagovoril mlajšo populacijo.

Howard je v posnetku napovedal nove načine boja proti podnebnim spremembam, s tem dejanjem pa skušal zanikati kritike, da je njegovo vodenje države zastarelo in da ni v koraku s časom.Do sedaj se je premier spleta izogibal in z volivci komuniciral preko radijskih postaj, njegova starost pa je postala politična tema, ki jo opozicija s pridom uporablja za diskreditacijo aktualnega premiera, ki bo svojo priljubljenost preveril čez pet mesecev na državnozborskih volitvah. Hkrati je veliko Avstralcev jeznih na trenutno vlado, saj ji ni uspelo podpisati Kjotskega sporazuma, prav tako pa je Avstralija letos doživela eno najhujših sušnih obdobjih v svoji zgodovini.

Avstralska opozicija je na Howardove napovedi hitro odgovorila in na YouTube objavila svoj videoposnetek, v katerem kritizira Howardovo delo na področju omejevanja podnebnih sprememb. Opozicija bo na volitvah kandidirala z osemnajst let mlajšim kandidatom, Kevinom Ruddom, večina komentarjev, ki so jih obiskovalci spletnega portala YouTube namenili premieru, pa je bilo negativnih.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt