O portalu    Avtorji    Kontakt


 

MySpace tudi s predsedniškim resničnostnim šovom

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 23. 07. 2007 | Avtor:

_42419341_pew-myspace203.jpgSpletno mesto MySpace je začelo svojo pot z promoviranjem lokalnih rock skupin v Los Angelesu, od marca naprej pa se spuščajo tudi v politične vode. Pripravili bodo resničnostno oddajo, kjer bodo uporabniki MySpace-a izbrali najboljšega kandidata za predsedniški stolček.

Impact channel je bila prva politična storitev. Na enem spletnem mestu so ponudili registracijsko orodje volivcev, osebne profile predsedniških kandidatov in orodje, ki omogoča zbiranjem finančne podpore. V naslednjih tednih bodo začeli z mesečnimi anketami, ki se bodo odvijale vse leto.

“Vse, kar ponudimo je odraz želja naših uporabnikov,” je dejal tiskovni predstavnik Jeff Berman. “Pred letom dni smo opazili, da so se naši uporabniki začeli zanimati za politične teme in v imenu kandidatov smo te storitve za naše uporabnike pripravili mi,” je Berman podrobneje razložil vzroke za pot MySpace-a v politične vode.

V aprilu so z MySpace-a sporočili, da bodo v začetku januarja drugo leto, pripravili t.i. državne volitve, kjer bodo lahko le dva tedna pred preliminarnimi volitvami v Iowi, uporabniki MySpace-a sodelovali pri glasovanju za najljubšega predsedniškega kandidata.

Vendar pa MySpace ne namerava ostati le pri delovanju in ponujanju storitev preko spleta. V sodelovanju z producentom Markom Burnettom, ki je v eter spravil zelo uspešni resničnostni oddaji Survivor in The Apprentice, namerava MySpace prirediti politično resničnostno oddajo z imenom Independent. Oddaja, ki naj bi v eter prišla v začetku naslednjega leta, je sedaj v procesu organiziranja in iskanja mreže, kjer jo bodo prikazovali. V oddaji bodo uporabniki spletnega mesta MySpace izbrali kandidata, ki bi najboljše predstavljal interese ameriškega ljudstva.

“S pomočjo nove televizijske serije bomo v sodelovanju z MySpace-om pokazali kaj si Amerika resnično misli in želi. Ljudje bodo lahko izpostavili tiste teme, ki so jim najbližje in sodelovanje v tej oddaji bo najlažji način, da se te teme slišijo in postavijo v ospredje,” je dejal Burnett.

Kandidate, ki bodo sodelovali v oddaji, bodo izbrali s pomočjo video posnetkov, ki jih bodo poslali na MySpace. Kandidati bodo v oddaji sodelovali v imitaciji prave volilne kampanje, participirali bodo v mestnih debatah in se soočali z kritiki in protestniki.

V oddaji bodo sodelovali tudi pravi politiki, ki delujejo na državni ravni. Sodelovali bodo kot mentorji kandidatom, jim svetovali in podpirali. Burnett ni želel imenovati teh politikov.

Zmagovalec oddaje bo za nagrado dobil milijon dolarjev. Vendar pa tega denarja ne bo smel obdržati, moral ga bo donirati politični skupini ali kandidatu ali pa ga porabil za osebno kandidaturo za vstop v Belo hišo.

“Najboljša komponenta MySpace-a je nevtralnost. Vseeno kako bogat si, od kje prihajaš, v kaj verjameš, če imaš pravo sporočilo in ga znaš povedati, imaš priložnost, da najdeš svoje občinstvo. Mislimo, da je to izredno pomembno za politični proces in za Ameriko,” je zaključil Berman.

Vir: Ajc.com


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt