O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-demokracija.si se vrača!

Kategorija: Blog | Datum objave: Monday, 3. 09. 2007 | Avtor:

Neodvisni spletni portal E-demokracija.si je v novo šolsko leto zakorakal kadrovsko prenovljen in grafično obnovljen, še vedno pa naš namen ostaja enak. Informirati ljudi, vas navdušiti nad sodelovanjem preko spleta in ponuditi kritični pogled na tehnologije in načine e-sodelovanja, ki so v uporabi danes.

Novosti na portalu:

  • Prva novost so trije novi člani ekipe E-demokracija.si, ki bodo z nami sodelovali na mesečni ravni.

Vsak zadnji ponedeljek v mesecu se nam bo iz Velike Britanije oglasil novinar Lenart J Kučić. Lenart J. Kučić je novinar gospodarske redakcije Dela in kolumnist Sobotne priloge ter nekdanji urednik Delove strani Infoteh; novinarsko se je izpopolnjeval v londonskem Guardianu. Ukvarja se s telekomunikacijsko industrijo, politiko in družbenimi vplivi novih tehnologij ter spremembami, ki jih prinaša združevanje komunikacijske in medijske industrije. Je avtor ali soavtor številnih strokovnih člankov in raziskav ter tudi več monografij na temo medijskega lastništva in novih medijev, o katerih je predaval tudi v tujini.

Ekipi E-demokracija.si se je pridružil tudi Jure Mesarič, glavni urednik slovenskega bloga Drugi Dom, ki je eden najbolj prepoznavnih in vplivnih političnih blogov v Sloveniji. Drugi dom je spletni portal, posvečen političnim temam iz Slovenije in sveta, občasno pa se ukvajajo tudi s pop(kulturo), tehnologijami in vsem, kar avtorje zanima.

Poleg dveh kolumnistov so novost tudi upravni nasveti, ki jih bo za naš portal pisal Razbijalec birokratskega betona. Nasvete bomo objavljali enkrat na teden, upamo pa, da vam bodo pri spopadanju z birokratskim betonom koristno pomagali.

Vanj bomo člani ekipe zapisovali krajše zapise, ki bodo bolj subjektivne narave. Z blogom bomo skušali opozoriti na določene dogodke, pojasniti ozadje določene zgodbe in podobno. Prav tako bomo na blogu objavljali vse spremembe glede portala in napovedi v zvezi s portalom.

  • Tretja sprememba je grafična prenova portala.

Desno zgoraj si boste lahko v rubriki Aktualno prebirali prispevke, za katere bomo ocenili, da so vredni večje pozornosti. Na desni bo še vedno dostopna povezava do pregleda vseh slovenskih občin in pa povezava na že prej omenjeni blog E-demokracija.si

Leva stran je namenjena že znanim prispevkom o osnovnih pojmih ter kolumnah, hkrati pa bomo na levi objavljali tudi upravne nasvete in povezave do statičnih strani, kjer boste lahko brskali po naših arhivih, se prijavili na elektronske novice, ki vam jih bomo enkrat na teden avtomatično poslali v vaš e-nabiralnik, izvedeli več o avtorjih in namenu portala in preverili, kdo vse nas podpira.

  • Četrta sprememba so določeni opuščeni programi, ki so tekli znotraj spletnega mesta E-demokracija.si

Poslavlja se forum, kjer smo sicer imeli več kot sedemsto registriranih uporabnikov, vseeno pa se je kasneje izkazalo, da se je velika večina uporabnikov na forum prijavila zato, da bi nam po ugodni ceni prodajalo viagro. Forum je tako sameval, sedaj pa smo ga tudi uradno ukinili.

Hkrati se z novim šolskim letom poslavlja Mežičarjeva kolumna, s katerim pa se pogovarjamo o drugačni obliki sodelovanja. Pustimo to presenečenje za kdaj drugič.

Poslovila se je tudi Bodeča neža, projekt, ki ga zaradi pomanjkanja kadra in časa nismo nikoli uspeli realizirati. Mogoče kdaj v prihodnosti.

  • Na kratko še rezultati zadnje ankete.


Kaj je vaš glavni vir novic o lokalnih zadevah?

Sosedje. -> 2 glasova, 39 %
Lokalni časopis. -> 1 glas, 14 %
Splet. -> 4 glasovi, 57 %
Lokalna radijska postaja. -> 0 glasov, 0 %
Lokalna TV postaja. -> 4 glasovi, 57 %

Skupaj: 7 glasov

Rezultati kažejo, da največ informacij dobite preko spleta. Vabimo vas, da sodelujete v naši novi anketi!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt