O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Žive debate preko spleta na MySpace-u in MTV-ju

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 3. 09. 2007 | Avtor:

myspacemtv.jpgPotem, ko se je debata demokratskih predsedniških kandidatov, ki je potekala v sodelovanju med YouTube-om in CNN-om, izkazala za izredno uspešno, so se podobne akcije lotili tudi na MTV-ju in MySpace-u.

MTV in MySpace nameravata organizirati debate, ki se bodo v živo odvijale med mladimi uporabniki spleta in predsedniškimi kandidati. Enourne debate bodo v živo predvajali na televizijski postaji MTV in na spletnem mestu MySpaceTV.

Prva debata bo potekala 27. septembra, ko bo v debati sodeloval predsedniški kandidat demokratske stranke John Edwards.

“Delamo na tem, da se meja med predsedniškim kandidatom in navadnimi državljani Amerike zmanjša,”je dejal Chris DeWolfe, ustanovitelj in direktor MySpace-a.

Debata bo potekala v živo, saj vprašanja ne bodo prej posneta, kot so to storili na CNN-u in YouTube-u, zato lahko pričakujemo bolj iskrene odgovore in manj vnaprej pripravljenih odgovorov, so sporočili z MySpace-a.

Gledalci MTV-ja in uporabniki spletnega mesta MySpace bodo vprašanja lahko posredovali preko klepetalnice, s pomočjo mobilnikov ali preko elektronskega sporočila, medtem ko bodo debato gledali v živo na svojem monitorju ali na televizijskem ekranu. Prav tako pa bodo na MTV-ju in MySpace-u beležili reakcije gledalcev.

“MTV-ju mladi zaupajo že mnoga leta . MTV jih informira in jih poziva k sodelovanju pri pomembnih vprašanjih kot so politika, okolje in zdravo spolno življenje. Zelo smo ponosni, da bomo sodelovali z MySpace-om in ponudili mladim sodelovanje v predsedniški kampanji,” je dejala direktorica MTV-ja Christina Norman.

V debatah bo sodelovalo tudi več ostalih predsedniških knadidatov, med njimi Clintonova, Obama, Giuliani in Romney.

Vir: MTV


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt