O portalu    Avtorji    Kontakt


 

SMS sporočilo: Jutri ne pozabi iti na volitve!

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 17. 09. 2007 | Avtor:

sender-sms.jpgV raziskavi, katere rezultate so predstavili prejšnji teden, so ameriški strokovnjaki ugotovili, da je večja verjetnost, da se mladi udeležijo volitev, če dan pred njimi dobijo opozorilno sms sporočilo. Rezultati so pokazali, da bi v primeru opozorila na volišča prišlo kar 4,2 odstotka več mladih.

Ugotovili so, da je na opozorilno sporočilo večina mladih reagiralo pozitivno. Raje kot opozorilo z elektronskim sporočilom so prejeli sms sporočilo na mobilnike.

Raziskave kažejo, da kar 20-30 odstotkov manj mladih pride na volišča kot odraslih. Ker mladi vseeno predstavljajo kar velik odstotek volilne populacije, se kandidati zavzemajo za čim večjo udeležbo le-teh na volitvah. Prav zato se kandidati trudijo z vključevanjem v družbene skupnosti kot so Facebook, MySpace, sodelujejo pa tudi na spletnem mestu Twitter, ki omogoča obveščanje o položaju in delovanju kandidata preko sms sporočila tudi večkrat na dan.

Leta 2006 so tri različne skupine delovale pri obveščanju mladih o času in kraju volitev. V študiji, ki so jo predstavili nedavno so ugotovili, da ni pomembno kakšno je opozorilo, najpomembnejši je medij, s pomočjo katerega se obveščanje vrši. Ugotovili so, da je najbolj uspešno prav mobilno obveščanje s pomočjo sms sporočil.

Heather Smith, direktorica organizacije Rock the Vote, ki se tudi ukvarja s povečanjem udeležbe na volitvah mladih je dejala, da je izredno uspešno tudi obveščanje, ki se vrši med prijatelji in vrstniki. Dejala je, da je možno, da mladi tako dobro reagirajo na sms sporočilo zato, ker imajo občutek, da so obvestilo dobili od prijateljev ali vrstnikov, “saj med mladimi povečini poteka komunikacija preko sms sporočil.”

“S prijatelji se mladi pogovarjajo tudi preko Facebooka in pogovarjajo se preko sms sporočil. Videli bomo vedno več primerov, da se bo komunikacija skoraj izključno odvijala preko spleta in preko mobilnih telefonov,” je dejala Smithova.

Vir: The New York Times


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt