O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Second Life-u bo imela ambasado tudi Estonija

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 17. 09. 2007 | Avtor:

swedish-embassy.jpgEstonija namerava v Second Life-u postaviti virtualno embasado in tako postati tretja država, ki je svojo ambasado postavila v to vedno bolj priljubljeno in obiskano spletno skupnost. Estonci so se bodo tako pridružili Maldivom in Švedski (slika), ki sta ambasadi vzpostavili v maju.

    Second Life vedno bolj obiskan


Virtualna skupnost, ki ima skupaj že več kot 9,2 milijona virtualnih prebivalcev postaja vedno bolj priljubljena v civilni in ekonomski sferi. Vedno več podjetij ima svoje sedeže tudi v tej skupnosti. Turistične agencije, letalske družbe, telefonska podjetje, proizvajalci tekstila in avtomobilov in še mnogi drugi, so svoje dejavnosti prenesli tudi v virtualni svet.

    Prvi so bili Maldivi


Prva država, ki je vzpostavila ambasado v Second Life-u so bili Maldivi, ki so Estonijo prehiteli le za nekaj dni. Takrat so zapisali, da je oblikovanje virtualne ambasade velika priložnost za promocijo predvsem malih držav. Veliko priložnost je predvsem v diplomatskih stikih, saj imajo male države izredno kratek domen in vpliv v diplomacijskih krogih.

    Tretja bo Estonija

Podsekretar estonskega zunanjega ministrstva Marten Kokk je dejal, da so se za to odločili, ker želijo Estonijo predstaviti obiskovalcem Second Life-a. Ambasado bodo slovesno odprli 11. novembra, na dan obletnice zunanjega ministrstva. Na ta dan leta 1918 so namreč Estonci pridobili neodvisnost in odprli svoje zunanje ministrstvo.

Projekt vzpostavitve ambasade je po besedah Kokka v poteku, opravili pa so približno polovico vsega dela. Podrobnosti ni želel izdati, dejal pa je, da se stroški gibljejo okoli 6400 €.

Virtualna ambasada sicer ne bo ponujala enakih storitev, kot tiste prave, saj “bi bilo izdajanje viz preko spleta tehnično prezapleteno,” je dejal Kokk. “Kljub temu pa bomo vključili spletne povezave do zunanjega ministrstva, kjer so zapisane vse potrebne in želene informacije. Prav tako bomo vključili tudi veliko informacij iz estonske politične, ekonomske in kulturne sfere,” je še dodal Kokk.

“Virtualna ambasada bo imela tudi več sob, kjer bomo prirejali tiskovne konference, predavanja in razstave”, je opisovanje ambasade zaključil Kokk.

Vir: News.com.au, Inquirerbloggers.net in ePractice.eu.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt