O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nove težave s strežnikom YouTube

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 24. 09. 2007 | Avtor:

774781_keyboard_closeup.jpgTajska in Turčija sta zopet ukazali zapiranje dostopa do strežnika YouTube, na katerem so se pojavili sporni videoposnetki, ki žalijo ugledne politike obeh držav in predstavljajo državno nevarnost.

Turško sodišče je zaradi doumnevno spornega posnetka, ki žali predsednika Turčije, Abdullaha Gula, premiera Recep Tayyip Erdogana in ustanovitelja moderne Turčije, Ataturka. Na blokado so se že odzvale človekoljubne organizacije in medijski “psi čuvaji,” ki so menili, da je prepoved dostopa pretirana. “Zapreti dostop do celotnega strežnika je zelo huda kazen zaradi enega ali dveh spornih posnetkov,” so menili pri francoski organizaciji Novinarji bez meja, ki so turške oblasti pozvali, naj prepoved dostopa ukine.

Tudi Tajska skuša ponovno prepovedati dostop do spletnega mesta YouTube, kjer so neznanci objavili dva posnetka, ki glavnega kraljevega svetovalca obtožujejo, da je on odgovoren za žametno revolucijo, ki se je zgodila prejšnje leto. “V prihodnjih dnevih bomo od sodišča zahtevali, naj prepove dostop do strežnika YouTube,” je izjavil Yanaphon Youngyuen, vodja enote za spletni kriminal na ministrstvu za pravosodje.

Sporna tajska posnetka (v dveh delih):

Vir: AFP, AP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt