O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Španci namenjajo denar za informacijsko vključenost

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 24. 09. 2007 | Avtor:

218535_barcode.jpgŠpanska vlada bo za povečanje družbene vključenosti in za spolno enakopravnost znotraj informacijske družbe namenila 16 milijonov evrov. Nedavno pa so članu državne košarkarske ekipe izdali milijonto elektronsko osebno izkaznico.

    Španci investirajo v odpravljanje e-izključenosti


Velik del sredstev so letos Španci namenili projektom za promoviranje e-vključenosti. 37 različnih shem, s katerimi želijo povečati vključenost vseh ljudi v informacijsko družbo, bo tako pridobilo 8 milijonov evrov. Družbeni skupini, ki jim bodo namenili največ pozornosti so otroci in prebivalci v ruralnih področjih. Tri milijone bodo razdelili med 19 različnih projektov, ki bodo promovirali spolno enakopravnost znotraj informacijske družb. Dodatnih 25 projektov, med katere bodo razdelili pret milijonov evrov, pa bo osredotočenih na vključitev starejših prebivalcev in invalidov.

Projekti se bodo osredotočili na promocijo širokopasovnega dostopa do spleta v ruralnih področjih. Informirali jih bodo predvsem o vseh pozitivnih vidikih uporabe informacijske tehnologije v vsakdanjem življenju. Nadaljni projekti so osredotočeni na informiranje javnih in privatnih neprofitnih organizacij. Projekti, ki se osredotočajo na enokravnost spolov bodo osredotočeni predvsem na izobraževanje žensk o novih tehnologijah. Projekti namenjeni starejšim bodo informirali starejše in jim preprečili družbeno izključenost in tako povzročili lažjo integracijo in vključenost v družbo. Prav tako pa jim bodo izboljšali in poenostavili življenje.

Celotni projekt je torej namenjen predvsem zagotavljanju družbene vključenosti v informacijsko družbo. Celotni letošnji proračun za informacijsko družbo znaša 376 milijonov evrov in predstavlja 80% povečanje iz leta 2006.

    Milijontna elektronska osebna izkaznica

Član španske državne košarkarske ekipe je postal imetnik milijonte elektronske osebne izkaznice. Nove elektornske osebne izkaznice omogčajo varen digitalni podpis, ki omogoča varno spletno trgovno poslovanje in državne administrativne postopke.

Do konca letošnjega leta nameravajo v Španiji razdeliti dva milijona elektronskih osebnih izkaznic, drugo leto pa nameravajo doseči številko petih milijonov.

Španski notranji minister je ponosno dejal, da bo ta projekt postavil Španijo v svet varne uporabe spletne identifikacijske tehnologije.
Cilj elektronske osebne izkaznice je državljanom Španije zagotoviti maksimalno varnost in zasebnost in sicer z uporabo enostavne, hitre in priročne tehnologije.

Vir: ePractise.eu


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt