O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Spletne predvolilne oddaje v ZDA in pri nas

Kategorija: Amerika, Slovenija | Datum objave: Monday, 1. 10. 2007 | Avtor:

135718_33558078.jpgPodjetje Yahoo! je v sodelovanju z demokratskimi blogerji pripravilo spletna soočenja predsedniških kandidatov, spletnim obiskovalcem pa omogočil, da so si sami sestavili svojo spletno oddajo s priljubljenimi kandidati.

    V ZDA spletne debate zelo priljubljene

Obiskovalci spletnega portala “Democratic candidate mashup” tako lahko izberejo določene kandidate ter si izberejo temo, ki jih najbolj zanima. Teme segajo od vojne v Iraku in javnemu zdravstvu do sistema izobraževanja in vprašanja, ki ga zastavi znani ameriški komik, Bill Maher.

V sedmih dneh si je posnetke ogledalo 1.1 milijona ljudi, skoraj polovica (492,000) pa jih je bilo starih od 18 do 34 let. Čeprav je številka zavidljiva, pa klasično gledanje televizije še vedno prevladuje v političnih kampanjah, saj si je na primer predsedniška soočenja na televizijski mreži ABC v enem dnevu ogledajo skoraj tri milijone ljudi.

Spletni obiskovalce so najbolj zanimali Hillary Clinton (35 odstotkov vseh ogledov), Barack Obama (25 odstotkov) in John Edwards (13 odstotkov).

    Spletna soočenja prvič tudi v Sloveniji

Spletni portal Vest je v sodelovanju s spletnim uredništvom časopisne hiše Dnevnik prvič tudi v Slovenijo prinesel spletna soočenja predsedniških kandidatov, kjer obiskovalci lahko sodelujejo s postavljanjem vprašanj kandidatom.

Tedenske oddaje s soočenji bodo predvajali na obeh portalih, vsaka debata pa bo trajala petinštirideset minut. Prvi odzivi uporabnikov so pozitivni, spletne debate (debate, izvorno posnete za spletni medij) pa so tako debitirale tudi v Sloveniji.

Vir: AP, Dnevnik, Vest


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt