O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ministri bodo o EU govorili preko spletnih kamer

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 8. 10. 2007 | Avtor:

chat.jpgFinski premier Matti Vanhanen je sprožil projekt večih debat preko spletnih kamer, s katerimi želi širšo javnost bolj vključiti v debato o Evropski uniji. Finska vlada bo v času od oktobra do decembra priredila več spletnih diskusij, v katerih se bodo lotili več pomembnih tem Evropske unije.

V debatah, ki jih bodo priredili tedensko, bo sodeloval tako premier kot vseh 11 ministrov vlade. Govorili bodo o različnih temah, ki so pomembne širši javnosti, o reformah Evropske meje, širitvi Schengenskega območja, o okoljskih vprašanjih in drugih temah.

Ta projekt je del širše zastavitve vladnih ciljev, da bi povečali in razširili vključevanje javnosti pri debati o vprašanjih Evropske unije. Vlada v teh debatah vidi priložnost razširitve diskusije o vprašanjih EU, saj naj bi se tako vzpostavil dialog med državljani in političnimi odločevalci.

Premier Vanhanen je že odprl niz spletnih debat 3. oktobra, ko je govoril o Evropski uniji in njeni prihodnosti. Minister za migracije in evropske zadeve bo 11.oktobra govoril o reformah Evropske unije, 16. oktobra pa bo minister za prehrano govoril o ceni hrane na Finskem.

Pred vsaki spletno predstavitvijo ministra bo prej potekala širša javna debata na forumu o temi, ki jo bo potem predstavil minister. Vse debate na forumu, spletna diskusija ministrov in dodatni dokumenti bodo shranjeni in objavljeni na spletni strani.

Sodelovanje v debati zahteva registracijo, za katero pa potrebuje vsak sodelujoči elektronski naslov.

Vir: ePractice.eu


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt