O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Lokalni blogi 2

Kategorija: Kolumna | Datum objave: Monday, 15. 10. 2007 | Avtor:

mezica1.pngPomena blogov se premalo zavedajo naši politični veljaki od poslancev, občinskih svetnikov in ne nazadnje župani. In zakaj bi morali politiki pisati blog? Preprosto. Ker gredo evri za njihovo delo iz našega žepa in ker bi morali imeti vpogled v njihovo delo. Kajti za marsikaterega poslanca sploh nimam občutka, da bi kaj delal, oz. sodeloval v kakšni stvari.

Prav zanimivo bi bilo brati blog našega ali katerega drugega župana. Ravno tako bi bilo zanimivo brati blog kakšnega lokalnega svetnika kako on gleda na lokalno problematiko.

Koliko občinskih svetnikov piše bloge?

Pisati blog o lokalni sferi postane sčasoma veliko bolj zanimivo, kot pisanje bloga o drugih temah. Rad imam stik z ljudmi in blog mi omogoča komunikacijo z vsemi sokrajani na svojevrsten način.

Prav tako lahko komentirajo prispevke in mi pošiljajo po e-pošti svoje pripombe in pohvale o težavah, ki jih mučijo. Na ta način javno povedo »kje jih čevelj žuli«. Seveda je potem od svetnikov in župana odvisno, kaj od tega bodo tudi postorili. Največji užitek pa mi je pri lokalnem bloganju to, da ko omeniš določeno težavo in potem opaziš, da jo potem v najkrajšem času odpravijo.

V mesecu maju sem pisal, da bi bilo potrebno popraviti stopnice pred lekarno, ker so bile v obupnem stanju. Ravno te dni gredo dela proti koncu. To je lahko še en dokaz, da lahko blog pozitivno vpliva na lokalnem področju.Vsak župan ali svetnik se zaveda, da so izvoljeni od ljudi in če ne bodo prisluhni težavam svojim volivcem se jim v naslednjem mandatu lahko slabo piše.

In ker nisem edini lokali bloger me je zanimalo kaj menijo še drugi lokalni blogerji. Pred kratkim sem tako naredil intervju z lokalnim blogerjem iz Vuzenice. Zanimalo me je predvsem, kako vpliva njegovo bloganje na lokalno politiko in kako se odzivajo sokrajani?

Zakaj si se odločil za pisanje lokalnega bloga?

Za pisanje sem bolj tak tak, veseli me bolj slikanje in mali komentar, rad imam svoj kraj in v daljšem časovnem obdobju se ni kaj dosti naredilo v naši mali občini, zato sem se odločil, da pišem oz. objavljam stvari bolj v sliki kot besedi, Vsaj meni se zdi, da slika pokaže bolj realno stvar,kot pa samo besedilo.

Kolikšen je odziv krajanov Vuzenice na tvojo pisanje bloga?

Malo so se o začeli odzivati tudi svetniki (ne vem če vsi) brati moj blog ali povedano po domače, ko imajo občinske seje, omenjajo zadeve iz mojega bloga. Nekaj stvari so popravili in za tiste večje popravke jim dam Nageljček ali jih pohvalim v prispevku.

Si že kontaktiral z županom ali je on s teboj?

Z mojim županom nisem kontaktiral o teh stvareh,čeprav se zelo dobro poznava. Glavna tema je bila in bo, Vuzeniški dnevi in s tem misli-jo,da so s tem naredili vse.Da bi kdaj naredili okroglo mizo na temo : Vuzenica -starotrško jedro, turistična ponudba, polepšanje kraja. Blog bo s časoma oz. že postaja dober elektronski medij. Moji krajani so kar zadovoljni, da nekdo nekaj napiše in določene spomni na kakšno neprijetno zadevo oz. objavi kaj lepega o svojem kraju.

Hvala Vuzeničanu za ta intervju.

Kakor koli pisanje lokalnih blogov prej koristi, kot škodi in zato, če vidite pomanjkljivosti v svoji okolici začnite pisati blog. Vedite nekaj, o problemih se mora govoriti na glas le tako boste opozorili na svoje težave in vas bodo opazili nihče se ne bo mogel izogniti odgovornostjo še naj manj svetniki ali pa župan v vašem kraju. O čemer pa boste pisali si priskrbite dokaze, pa naj bo to dokument ali fotografija, ki prikazuje dejansko stanje. Želim vam veliko uspehov pri pisanju lokalnega bloga.

  Na glavno stran | Arhiv


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt