O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Veliki Britaniji starši ne dohitevajo računalniškega razvoja svojih otrok

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 15. 10. 2007 | Avtor:

04_04_4-computer-keyboard_web.jpgCelotna generacija “spletne mladine” na področju spleta in uporabe spletnih storitev prehiteva svoje starše, ki se v spletnem okolju ne znajdejo. Vseeno se zadeve obračajo na bolje…

Čeprav se skoraj tri četrtine staršev zaveda, da njihovi otroci uporabljajo splet, četrtina staršev priznava, da o spletu ne vedo dovolj, da bi pri odkrivanju novega sveta pomagali svojemu otroku. Zato so se v Veliki Britaniji odločili, da bodo staršem pomagali in jih izobrazili, tako da bodo starši pomagali oziroma svetovali svojim otrokom.

Novi britanski minister za delo, David Lammy, je eden od glavnih podpornikov kampanje: “Informacijska tehnologija je dandanes tako prisotna v vseh sferah našega življenja, da jo enostavno moramo uporabljati in se o njenih uporabah podučiti. V šolskih programih je splet vse bolj prisoten kot pomembno orodje in čas je, da se o uporabi tega orodja izobrazijo ne samo otroci, temveč tudi njihovi starši.”

Helen Milner se z ministrom strinja in dodaja: “Z našim programom bomo skušali spodbuditi skoraj štirideset odstotkov vseh staršev, ki ne uporabljajo spleta in računalnika, da se spoznajo z novim okoljem in ugotovijo, kako bi ga koristno uporabili za doseganje vsakdanjih ciljev v svojih življenjih.”

Vir: eGov monitor


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt