O portalu    Avtorji    Kontakt


 

10questions.com

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 22. 10. 2007 | Avtor:

untitled-1.jpgPotem, ko so na CNN-u v sodelovanju z YouTube-om ljudem omogočili pošiljanje vprašanj predsedniškim kandidatom v 30-sekundnih videih, so sedaj naredili še korak naprej, vprašanja pa na nov način zbirajo na spletni strani 10questions.com.

Čeprav so se ljudje na projekt, ki sta ga skupaj organizirala CNN in YouTube dobro odzvali, so se med ljudmi vseeno pojavile kritike. Zelo dobro so se ljudej odzvali na to, da so lahko sami postavljali vprašanja predsedniškim kandidatom v 30-sekundnih videih. Zelo negativno pa so se odzvali na dejstvo, da so med vsemi poslanimi vprašanji tiste, ki so jih postavili kandidatom, izbrali na novinarski hiši CNN.

Da bi zaobšli še novinarje in njihovo izbiranje vprašanj, ali in kateri so vredni kandidatovih odgovorov in kateri ne, so se domislili spletne strani 10questions.com. Znebili pa se ne bodo le posrednikov, izključili bodo tudi časovne omejitve.

Ljudje bodo lahko vsak dan pošiljali video posnetke, v katerih sprašujejo predsedniške kandidate, na YouTube, MySpace, Yahoo and Blip.tv. Tokrat bodo o najpomembnejših vprašanjih glasovali kar ljudje sami, zmagovalna vprašanja pa bodo potem predali vsem predsedniškim kandidatom. Čas imajo do 14. novembra.

Po 17. novembru bodo zmagovalnih 10 vprašanj zastavili vsem kandidatom, ti pa bodo imeli štiri tedne za odgovor. Odgovore bodo lahko posneli v tem času, časovno niso omejeni, na vprašanja pa bodo lahko odgovarjali tudi njihovi predstavniki. Vendar pa s tem projekt ne bo zaključen. Ljudje si bodo lahko ogledali odgovore, ki jih bodo kandidati poslali ter glasovali o tem, ali so kandidati na vprašanja odgovorili dovolj dobro, ali ne. V primeru, da ljudje z odgovorom ne bodo zadovoljni, bodo kandidati morali ponovno odgovoriti. Celoten projekt pa naj bi se končal do zadnjega dneva v tem letu.

Čeprav so medije v tem projektu popolnoma izločili, pa mediji projekt podpirajo. “Kandidati velikokrat ne odgovorijo zadovoljivo in novinarji pogosto ne postavijo pravilnih vprašanj,” je dejal Russ Shaw, namestnik urednika na msnbc.com, ” ta projekt bo zagotovo zapolnil to vrzel.”

Vir: SFGate.com


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt