O portalu    Avtorji    Kontakt


 

EUtube je obiskalo že milijon obiskovalcev

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 22. 10. 2007 | Avtor:

default.jpgEUtube, povezavo Evropske komisije na YouTube, je od vzpostavitve pred manj kot tremi meseci na domači strani obiskalo že več kot milijon uporabnikov, ki je opravilo skoraj 7 milijonov ogledov videoposnetkov.

Podpredsednica Komisije Margot Wallström, odgovorna za institucionalne odnose in komunikacijsko strategijo, je povedala:”Uspeh EUtube samo potrjuje pomen zanimivega komuniciranja z uporabo medijev, ki jih ljudje radi uporabljajo.”

Na povezavi je trenutno 69 videoposnetkov zelo različnih vsebin – od prvih povojnih korakov EU do današnje potrebe po boju proti podnebnim spremembam.

Največkrat gledan video, s presenetljivimi 4,2 milijoni ogledov, je posnetek, ki predstavlja program Evropske unije MEDIA: LJUBEZEN (Ljubiteljem filma bo to všeč).

Drugi uspešni posnetki so posnetek o javnem zdravju AIDS: že pozabljen in posnetek, ki ponazarja prizadevanja EU v boju proti gozdnim požarom v Grčiji to poletje. Slednjega so si uporabniki v treh tednih ogledali več kot 180 000 krat.

Posnetki so od uporabnikov YouTube prejeli tisoče komentarjev, velika večina je pozitivnih. Številni posnetki so prejeli 4 ali več zvezdic.
“Zame je to zelo spodbudno,” je povedala Wallströmova,”uporabniki YouTube nam sporočajo, kaj menijo o posnetkih in o EU. Dobro je videti toliko komentarjev od ljudi, ki jih sicer ne bi dosegli.”

Posnetki v francoskem in nemškem jeziku so bili na povezavo dodani od njene postavitve konec junija 2007.

Vir: Europa


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt