O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Predsedniški kandidat dr. Danilo Türk uvaja tedenske spletne klepete

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 29. 10. 2007 | Avtor:

globus41.jpgPredsedniški kandidat Danilo Türk je prejšnji teden napovedal tedenske enourne spletne klepete na svoji predstavitveni strani, v katerih lahko sodelujejo vsi državljani. Prvemu klepetu smo prisostvovali tudi mi.

V prvi debati je sodelovalo 34 ljudi, ki so predsedniškega kandidata spraševali vse mogoče. Od vprašanj, ki se tičejo zunanje in notranje politike, do osebnih vprašanj in vprašanj, ki zadevajo urad predsednika države.

Med drugim je kandidat podprl tudi idejo izvedbe elektronskih volitev, češ, da gre tehnologija naprej in da so e-volitve “neizogibne”. Na vprašanje ali namerava pisati spletni dnevnik, tudi če bo predsednik države, je odgovoril pritrdilno in obljubil od enega do pet prispevkov na teden.

Dr. Türk je bil z izvedbo zadovoljen. “Sinoči smo na tem spletnem mestu prvič gostili klepetalnico in smo z uspehom zelo zadovoljni,” meni dr. Danilo Türk, ki je spletno klepetalnico uvedel zato, da mu ljudje lahko zastavijo kako zanimivo vprašanje, če še imeli možnosti, da bi to storili osebno.

Od uradnega začetka predvolilne tekme je to prvi poskus dvosmerne komunikacije kateregakoli kandidata z volilno populacijo.

Prepis prve klepetalnice


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt