O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Drastičen upad elektronskih peticiji britanske vlade

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 5. 11. 2007 | Avtor:

895733_tight_security.jpgMožnost oddajanja elektronskih peticij na vladnih straneh Velike Britanije je v mesecih letošnjega leta drastično upadlo. Razlog? Vladno neupoštevanje peticije o cestninah, ki jo je podpisalo skoraj dva milijona prebivalcev Velike Britanije.

Čeprav je letos od januarja do oktobra na spletni strani vladnih e-peticij vzniknilo skoraj 74 milijonov peticij, pa se trend podpisovanja elektronskih peticij v Veliki Britaniji vidno upočasnjuje. Še februarja letos so Britanci podpisali skoraj 23 milijonov peticij, potem pa se je “zgodila” peticija o cestninah, ki je prejela skoraj dva milijona podpisov, vseeno pa jo vlada ni upoštevala. Že naslednji mesec se je število podpisov več kot samo prepolovilo, saj so jih od takrat naprej na mesec prejeli le kakšnih pet milijonov.

Lani november je Blairova vlada vzpostavila možnost iniciacije elektronskih peticij, s katerimi naj bi skušala povečati politično participacijo svojih državljanov. Predstavniki Downing Streeta so povedali, da strankarskih peticij ne bodo upoštevali, hkrati pa bodo budno spremljali tudi ostale pobude in tiste z neprimernim jezikom črtali iz seznama, saj peticije plačujejo davkoplačevalci.

Vir: The Register


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt