O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralci zadovoljni s spletno politično participacijo v državi

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 3. 12. 2007 | Avtor:

kr.jpgAvstralska predvolilna kampanja je zadnja med pokazatelji, da splet postaja nepogrešljivi del političnega stroja, ki ga uporabljajo tako politiki kot tudi aktivisti in vsi, ki bi radi izrazili svoje mnenje.

Še pred uradnim začetkom predvolilne kampanje so na spletu že obstajala mesta, kot sta myspacov Impact in MyElection.au ter mnoga druga, ki so skušala spodbuditi politično participacijo državljanov in povečati odstotek volilnih upravičencev, ki se bodo udeležili volitev.

Rebekah Horne, direktorica avstralske veje podjetja MySpace, meni, da je povečana participacija v javnosti zelo potrebna. “Danes celotne generacije ne sodelujejo pri političnem odločanju,” meni Hornova. Z njo se strinja eden od vodij avstralske veje konglomerata Google, Rob Shilkin. “V teh volitvah se je zelo povečala prisotnost spletne populacije, tako s strani kandidatov kot tudi s strani volilnega telesa,” poudarja Shilkin.

Vseeno vodje opažajo, da prevladuje predvsem enosmerna komunikacija, medtem ko pogovori in dvosmerna komunikacija ni tako priljubljena. Hornova uspeh v predvolilnih anketah, kjer vodita delavska stranka in stranka zelenih, pripisuje tudi spletni participaciji in komunikaciji z volilno bazo.

“Zaradi popularnosti orodij so priljubljeni tudi politiki, ki ta orodja uporabljajo,” trdi Hornova in s tem pojasnjuje priljubljenost in zmago kandidata Kevina Rudda, predstavnika delavske stranke.

Vir: Stuff
[tags]volitve, internet, e-participacija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt