O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V ZDA predsedniški kandidati naskočili mobilne telefone

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 17. 12. 2007 | Avtor:

m600_pen.jpgV ameriški predsedniški kampanji za volitve 2008 igrajo mobilni telefoni zelo veliko vlogo, trije vodilni kandidati demokratske stranke pa svojim privržencem ponujajo novice preko mobilnih telefonov.

Politični analitiki mobilnim telefonom kot mehanizmu političnih kampanj napovedujejo svetlo prihodnost, saj so v letu 2006 Američani poslali nekaj manj kot 160 milijard kratkih SMS sporočil, posedujejo pa več kot 240 milijard mobilnih telefonov. Skoraj polovico dnevnih uporabnikov je starih od 18 do 24 let, medtem ko deset odstotkov zasedajo starejši uporabniki (55-64 let).

“Mobilizacijski potenciali so neverjetni,” meni Julie Germany, namestnik direktorja inštituta za politiko na univerzi Georga Washingtona, ki opozarja, da ZDA na tem področju zaostajajo za Evropo, Latinsko Ameriko in Azijo.

Aaron Strauss, študent univerze Princeton, je s svojo raziskavo dokazal, da so prejemniki kratkih sporočil, v katerih so jih kandidati pozivali na volitve, v štirih odstotkih na volitve tudi dejansko odšli. “Politično aktivni mladi uporabniki s pridom izrabljajo mobilne tehnologije,” meni Strauss.

Vir: AFP
[tags]mobilno, volitve, zda[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt