O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska kraljica s svojim kanalom na strežniku YouTube

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 24. 12. 2007 | Avtor:

10458a63359be97399950cd6d944c392.jpegBritanska kraljica Elizabeta II. je na spletnem portalu Youtube vzpostavila poseben kraljevi kanal, na katerem bo v torek na božič objavila tudi svojo božično poslanico. Sporočilo bo tako po 50 letih, odkar ga je prvič objavila po televiziji, dostopno tudi prek svetovnega spleta, s čimer bo po navedbah Buckinghamske palače bolj dostopno mlajšim in tistim v drugih državah.

z Buckinghamske palače so sporočili, da se je kraljica vedno zavedala izkoriščanja načinov komunikacije za izboljšanje stika z ljudmi. Ko je danes 81-letna Elizabeta II. 25. decembra 1957 tradicionalno božično sporočilo prvič objavila na televiziji, je izrazila upanje, da bo “ta nov medij pripomogel, da bo sporočilo bolj osebno in neposredno”.

Buckinghamska palača je na strani že objavila tudi arhivske in nedavne posnetke kraljice in drugih članov kraljeve družine, načrtuje pa, da bo videoposnetke redno dodajala.

Kraljevi kanal, z uradnim imenom The Royal Channel – The Official Channel of the British Monarchy, poleg prvega božičnega sporočila iz leta 1957 ponuja še posnetke državniških obiskov, vrtnih zabav, premierov, ki so vlado vodili v času njene vladavine, posnetek dneva v življenju njenega sina, princa Charlesa, in posnetek poroke kraljičinih staršev iz leta 1923.

Vir: Dnevnik
[tags]YouTube, Britain, digital divide[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt