O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Slovenija bo dobila regionalno središče za razvoj e-uprave

Minister za razvoj Žiga Turk in predsednik Microsofta Bill Gates sta oznanila, da bo imelo središče za razvoj e-uprave za JV Evropo sedež v Ljubljani. V Berlinu, kjer je potekal forum vodilnih vladnih predstavnikov, sta najavila javno-zasebno partnerstvo med državami jugovzhodne Evrope, nevladnimi organizacijami in vodilnimi tehnološkimi podjetji.

Debate Europe! Evropski komisarji na spletnem forumu o prihodnosti Evrope

29. januarja bodo na prenovljenem spletnem forumu “Debate Europe” (Razpravljajmo o Evropi) med 15. in 17. uro v razpravah z evropskimi državljani sodelovali podpredsednica Evropske komisije Margot Wallström, evropski komisar za okolje Stavros Dimas in evropski komisar za energetiko Andris Piebalgs.

Američani v tujini bodo lahko v predsedniških volitvah sodelovali tudi prek spleta

Letos bodo lahko demokrati, ki živijo zunaj Združenih držav Amerike, prvič svoj glas oddali tudi prek spleta. Američani v tujini bodo lahko med 5. in 12. februarjem svoj glas v predizboru demokratskega kandidata glasovali prek spleta, po faksu, po pošti in v živo na voliščih v več kot stotih državah.

Željko Komsić, predsednik Bosne, je začel blogati

Željko Komsič, predsednik Bosne, se je nedavno pridružil tistim predsednikom, ki blogajo. Prvi prispevek je na blogu zapisal 23. januarja, do danes pa je napisal že tri prispevke. Zapisal je, da namerava svoj blog redno osveževati.

Estonija: Oblasti ruskega mladeniča obsodile zaradi kiberterorizma

Estonske oblasti so za majske napade na spletno mesto estonskega premiera, zaradi katerih je spletno mesto prenehalo delovati, na denarno kazen obsodile dvajsetletnega Rusa, ki mora sedaj plačati več kot tisoč evrov denarne kazni.




Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt