O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ameriški predsedniški kandidati in spletne skupnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 14. 01. 2008 | Avtor:

afna.jpgV Združenih državah te dni poteka hud boj med predsedniškimi kandidati, saj se bliža super torek, ko bodo v večih državah na enkrat volili znotraj obeh velikih strank. Za vas smo pripravili številke, ki kažejo kdo med njimi ima največjo podporo na spletu, preberite pa si tudi o rahlo neposrečenem poskus Hilary Clinton v pridobivanju podpore med mladimi na spletu.

    Številke podpore kandidatom v spletnih skupnostih

Na spletnem mestu techPresident se zelo natančno ukvarjajo z pokrivanjem spletne predsedniške kampanje 08. Redno objavljajo število podpornikov v spletnih skupnostih. Pogledali so koliko podpornikov so imeli kandidati v spletnih skupnostih Facebook in MySpace ter število ogledanih posnetkov na spletnem kanalu YouTube 13.janurarja.

Facebook

facebook.jpg

Pri demokratih ima največje število facebook prijateljev Barack Obama in je močno pred Hilary Clintom, ki ima 164 573 prijateljev manj kot Barack. Med republikanci ima največje število prijateljev Ron Paul in sicer 72 159, sledi mu Mike Huckabee z 40 320 prijatelji. Opaziti je torej, da ima Obama z 235 587 prijatelji daleč največ prijateljev.

MySpace

myspace.jpg

Med demokrati ima največ prijateljev, kar 225 260, zopet Barack Obama. Sledi mu Clintonova z 163 000 prijatelji. Med republikanci zopet vodi Ron Paul z 113 976 prijatelji. Sledi mu McCain z 41 261 prijatelji. Tu je opazna manjša razlika med Obamo in Paulom.

YouTube

youtube1.jpg

Med demokrati ima Obama največje število ogledov na YouTube in sicer 9 554 135. Zopet mu sledi Clintonova, z 4 642 432 ogledi. Med republikanci je močno v vodstvu Paul, z 10 573 877 ogledi, drugi pa je Mitt Romney z 3 804 081 ogledi. Po številu ogledov na YouTubu pred demokrati torej vodi republikanec Ron Paul.

Zaključimo lahko torej, da je glede na število spletnih uporabnikov, velik zmagovalec predsedniške bitke Barack Obama. Dva volilna torka sta sicer med demokrati pustila neodločen rezultat- Obama: Clinton 1:1 in med republikanci Huckabee: McCain 1:1.

    Clintonov boj za mlade volivce

Po porazu na prvem volivnem torku je Clintonova močneje poprijela za spletno palico. Pozvala je namreč volivce naj ji zastavijo vprašanja, ona pa bo na njih odgovorjala. Clintonova je volivce prosila naj vprašanja zastavijo prek spletnega obrazca, kar mnogim analitikov ni povšeči. Clintonova je na vprašanja odgovorjala prek videa, vendar pa ji mnogi očitajo, da je celotno pobudo izpeljala preveč okorno. Vabimo vas, da si video posnetek ogledate tudi sami.

Vir: Tech President
[tags]facebook, myspace, youtube, obama, clinton, paul, mccain[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt