O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Računalniški tečaji v Ljubljani so dobro obiskani, načrtujejo pa tudi nove e-točke

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 21. 01. 2008 | Avtor:

photo-computer-16.JPGBrezplačni računalniški tečaji za starejše, o katerih smo že poročali, so izredno dobro obiskani. Lani so zabeležili 300 udeležencev, za letos pa jih napovedujejo 1000. Vendar v Ljubljani ne mirujejo, saj nameravajo e-točke namestiti še v preostale četrtne skupnosti.

    Izredno obiskani računalniški tečaji

V lanskem oktobru in novembru je brezplačne računalniške tečaje, ki jih na sedežih četrtnih skupnosti organizira Služba za lokalno samoupravo, obiskalo 300 meščanov, v letošnjem letu pa pričakujejo več kot tisoč tečajnikov, pravi Marjana Grobelnik, vodja Službe za lokalno samoupravo pri mestni občini Ljubljana.

V letošnjem letu bodo v četrnih skupnostih nadaljevali računalniške tečaje, kjer se lahko starejši Ljubljančani brezplačno učijo osnov računalništva in uporabljanja svetovnega spleta. Prijava na računalniške tečaje je še vedno možna, in sicer na sedežih četrtnih skupnosti oziroma neposredno v Službi za lokalno samoupravo MU MOL. Za računalniške tečaje je v proračunu za leto 2008 namenjenih 120 tisoč evrov, po besedah Marjane Grobelnik pa bodo kandidirali še za nepovratna sredstva Evropske unije.

    Vzpostavitev novih e-točk

Spodbudna je tudi novica, da nameravajo tako imenovane e-točke oziroma računalnike v letošnjem letu namestiti še na sedem sedežev četrtnih skupnosti, tako da bodo ob koncu leta z vsaj enim računalnikom opremljene vse četrtne skupnosti.

Za namestitev e-točk na sedeže četrtnih skupnosti so pri mestni občini v lanskem letu odšteli 9000 evrov. V letošnjem letu Marjana Grobelnik napoveduje vzpostavitev e-točk na preostalih lokacijah (četrtne skupnosti Moste, Jarše, Golovec, Rudnik, Trnovo, Rožnik in Šmarna gora). “Opremljanje in vzpostavitev e-točk je zaradi omejenih sredstev potekalo postopoma,” pravi Marjana Grobelnik in dodaja, da bodo, če se bodo izkazale potrebe po večjem številu računalnikov, uredili tudi to.

Vir: Večer
[tags]tečaji, starejši, e-točke, četrtne, skupnosti[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt