O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Volitve v ZDA: Splet pomeni glavni vir informacij za četrtino volilnega telesa

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 21. 01. 2008 | Avtor:

97151_more_lessons_on_the_laptop__2.jpgUporaba spleta kot glavnega vira za pridobivanje informacij o kandidatih za predsednika ZDA se je od zadnjih volitev leta 2004 povečala za skoraj dvakrat – sedaj splet kot glavni vir uporablja slaba četrtina vseh ameriških volilnih upravičencev.

Center za raziskovanje javnega mnenja Pew je v svoji raziskavi ugotovil, da je dobrih štirideset odstotkov spletnih uporabnikov starih od 18 do 29 let, hkrati pa se uporabniki ne zanašajo izključno samo na en vir, temveč uporabljajo več virov hkrati.

Kot glavni vir informacij pri mladih tako časopisi izgubljajo prvo mesto, saj po podatkih inštituta Pew časopise pregleduje dvakrat manj mladih volilcev kot je mladih uporabnikov spleta, v povprečju pa se priljubljenost spleta povečuje, televizije in radia pa pada.

Poleg pridobivanja informacij pa se Američani spleta poslužujejo tudi v aktivni vlogi in sicer kot sredstvo komuniciranja o volitvah. Raziskava je namreč pokazala, da si šestina Američanov preko spleta pošilja povezave do videoposnetkov in novic ter fotoreportaž o dogodkih, povezanih z volitvami, kot zanimivost pa Pew navaja dejstvo, da je samo osem odstotkov vprašanih obiskalo predstavitvene strani predsedniških kandidatov.

Celotno poročilo

Vir: Journalism.co.uk
[tags]volitve, splet, ZDA[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt