O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Debate Europe! Evropski komisarji na spletnem forumu o prihodnosti Evrope

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 28. 01. 2008 | Avtor:

europa.jpg29. januarja bodo na prenovljenem spletnem forumu “Debate Europe” (Razpravljajmo o Evropi) med 15. in 17. uro v razpravah z evropskimi državljani sodelovali podpredsednica Evropske komisije Margot Wallström, evropski komisar za okolje Stavros Dimas in evropski komisar za energetiko Andris Piebalgs.

Forum bo uporabnikom prijaznejši in, tako kot prej, dostopen v vseh 23 uradnih jezikih EU. „S tem forumom želimo nadaljevati razpravo z evropskimi državljani, ki smo jo začeli z Načrtom D,“ je povedala Margot Wallström.

Forum „Debate Europe“ je bil prvotno kot spletni forum, kjer bi državljani EU lahko izrazili svoja stališča in mnenja v zvezi z različnimi evropskimi temami, del Načrta D za demokracijo, dialog in debato Evropske komisije. Od njegove vzpostavitve marca 2006 je nanj prispelo na tisoče prispevkov in več kot 1,3 milijona mnenj.

Prenovljeni forum „Debate Europe“ bo uporabnikom prijaznejši in osredotočen na tri glavna področja: prihodnost Evrope, energijo in podnebne spremembe ter medkulturni dialog. Na voljo bo tudi kanal „razno“, kjer bodo državljani lahko razpravljali o drugih evropskih vprašanjih.

Namen prenovljenega foruma je ponovno oživiti razpravo ter evropskim državljanom omogočiti konstruktiven dialog s Komisijo. Prispeval naj bi tudi k oblikovanju evropskega javnega prostora na spletu in povečal seznanjenost z novo spletno strategijo Komisije „Živi globalno, deluj lokalno“.

Ponovna oživitev foruma obeta živahno popoldansko spletno komunikacijo med javnostjo in predstavniki Komisije. Uradniki Komisije bodo še naprej redno sodelovali v razpravah in zagotavljali nadaljnje spremljanje vseh razprav in resnično izmenjavo mnenj med Komisijo in splošno javnostjo.

Vir: Europa.eu
[tags]EU, Debate, Europe, Wallström[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt