O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Pakistan prepovedal dostop do duri YouTube

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 25. 02. 2008 | Avtor:

782017_mobility.jpgPakistan se je pridružil Tajski in Turčiji ter prepovedal dostop do duri YouTube. Razlog? Posnetki, ki so žaljivi do islama. Ponudniki dostopa do spleta se bojijo, da bodo uporabniki začeli bojkotirati njihove storitve.

Čeprav naj bi po uradnih poročilih pakistansko vlado razburile karikature preroka Mohameda, pa nekateri trdijo, da se za prepovedjo dostopa skriva napovednik za film nizozemskega poslanca Geerta Wildersa, v katerem poslanec Islam prikazuje v negativni luči. Vseeno so pakistanski ponudniki dostopa do spleta zaskrbljeni.

“Niso nam povedali, do kdaj bo prepoved trajala,” je pojasnil Wahaj-us-Siraj, predstavnik Pakistanskega združenja ponudnikov dostopa do spleta, “uporabniki pa so zelo razburjeni. Od nas zahtevajo nemogoče, saj mora prepoved najprej prekiniti vlada.”

Pakistan je tako še ena od držav, kjer so vladne oblasti za določen čas prepovedale dostop do spornih spletnih mest, vseeno pa Wahaj-us-Siraj meni, da s tem ne bodo rešili ničesar. “Razumem vladne razloge za prepoved, vseeno pa se bodo morali v prihodnosti zamisliti nad izvedbo ideje. V nasprotnem primeru bodo uporabniki začeli prenehati uporabljati splet,” je zaskrbljen Wahaj-us-Siraj.

Vir: BBC
[tags]cenzura, splet, Azija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt