O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Zadovoljstvo državljanov z e-upravo je na kritično nizki ravni

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 03. 2008 | Avtor:

97151_more_lessons_on_the_laptop__2.jpgRaziskovalci opažajo, da zadovoljstvo z ameriško elektronsko upravo že skoraj leto dni stalno pada in da je v prvi četrtini leta 2008 na isti ravni, kot je bila pred tremi leti.

“Razloge za velik upad vidimo v prihajajočih predsedniških volitvah in preoblikovanju javne uprave”, trdi vodja raziskovalcev Larry Freed, ki je še dodal, da je skoraj polovica vseh vladnih spletnih mest prejelo nižje ocene kot četrtletje poprej, triintrideset odstotkov spletnih mest pa se je po mnenju obiskovalcev izboljšalo.

“Nujno je potrebno določiti vzroke za upad priljubljenosti,” meni Freed, ki poudarja, da obiskovalci vladna spletna mesta primerjajo s komercialnimi in kritično ocenjujejo vsako neujemanje med njima.

Freed je pohvalil spletna mesta, ki se ukvarjajo z zdravstvom in socialnim varstvom. “Zaradi velike tekmovalnosti na področju zdravstva v zasebnem sektorju, so vladna spletna mesta kredibilen vir informacij, na katerega se zanaša vedno več ljudi,” meni Freed.

Vir:
Government Executive
[tags]e-uprava, zda[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt