O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Na e-upravi prenovljen podportal E-demokracija

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 14. 04. 2008 | Avtor:

e-uprava.jpgNa portalu e-uprava je bila vzpostavljena prenovljena vsebina področja e-demokracije. Poudarek je predvsem na področu spremljanja priprave in sprejemanja predpisov ter na področju odprave administrativnih ovir.

Na novih straneh e-demokracije boste lahko ažurno spremljali in sodelovali pri pripravi predpisov ter s tem neposredno vplivali na svoje življenje. Poleg tega boste lahko s konkretnimi predlogi, mnenji, komentarji vplivali na spremembo obstoječe zakonodaje, ki vam povzroča administrativne ovire in bremena.

Prav tako lahko s svojimi konkretnimi predlogi in pripombami sodelujete pri odpravi administrativnih ovir, kar posredno večkrat pomeni tudi spreminjanje veljavnih predpisov. Lahko pa tudi neposredno kontaktirate svoje izvoljene predstavnike in s tem pripomorete k bolj učinkovitem delovanju javne uprave. Lahko si samo širite svoje poznavanje delovanja uprave s tem, da si preberete nekaj več s področja demokratičnih procesov in s področja zakonodaje, pravnih pravil v EU, informacij javnega značaja ali volitev.

Vir: E-uprava RS
[tags]e-uprava, e-demokracija, prenovljen, portal[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt