O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Socialna omrežja v Sloveniji: Prevladuje MySpace

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 21. 04. 2008 | Avtor:

836314_girls.jpgMed socialnimi spletnimi omrežji je med Slovenci najbolj priljubljen Myspace, ki ga pozna 60, uporablja pa 12 odstotkov uporabnikov. Myspaceu sledi Facebook, ki ga pozna 37, uporablja pa devet odstotkov uporabnikov.

Raziskava podjetja Valicon ugotavlja, da je 26 odstotkov slovenskih uporabnikov medmrežja včlanjenih vsaj v eno spletno socialno omrežje, ki ga najpogosteje uporabljajo za pošiljanje sporočil, dopisovanje, ohranjanje prijateljstev in urejanje svojega profila.

Študentje se najpogosteje vpisujejo v Facebook, čeprav odstotek v primerjavi z Myspaceom in Hi5 ne odstopa veliko. Tudi sicer je struktura uporabnikov na teh treh omrežjih precej podobna. Nekoliko drugače je pri omrežju Linkedin, kjer je največ prijavljenih zaposlenih in samozaposlenih uporabnikov.

V Valiconovi raziskavi je sodelovalo 1.059 uporabnikov medmrežja, osredotočili pa so se tudi na opaženost slovenskih oglasov v okviru spletnih socialnih omrežij. Ugotovitve kažejo, da je slovenske oglase opazilo 27 odstotkov uporabnikov spletnih omerežij, največ tistih, ki so del Myspaceovega socialnega omrežja.

Vir: RTVSLO
[tags]myspace, socialno omrežje, splet[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt