O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Združene države Amerike sprejele varnostne smernice za socialno omrežje Facebook

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 05. 2008 | Avtor:

facebook1.jpgPotem ko so januarja letos podobna pravila ZDA podpisale z voditelji omrežja MySpace, je sedaj podoben pravilnik dobil še myspacov največji konkurent, socialno omrežje Facebook.

Glavni cilj je za spolne prestopke kaznovanim ljudem preprečiti dostop do strani in razviti bolj učinkovite mehanizme za nadzor nad starostjo uporabnikov. Po mnenju tožilca iz Connecticuta Richarda Blumenthala je to le eden izmed načinov za varnejši splet.

Facebook, s 70 milijoni uporabniki draga največja skupnost, jih bo uvedel več kot 40, se je odločil tudi MySpace, z 200 milijoni uporabniki najbolj razširjena spletna skupnost.

MySpace povezuje socialna omrežja

Spletni servis MySpace, ki je v lasti družbe News Corp., je objavil pobudo »Data Availability«, po kateri bodo uporabniki lahko podatke o sebi izmenjevali z drugimi omrežji.

Pobuda je odprta za vse ponudnike, v prvi fazi pa so v sodelovanje privolili spletni servisi Yahoo, eBay, Photobucket in Twitter. Že takrat bodo tako uporabniki servisa MySpace dobili dostop do okoli 150 milijonov uporabnikov, kolikor jih imajo začetni člani, od tega jih ima sam MySpace okoli 100 milijonov.

Podatki, ki jih bodo uporabniki lahko izmenjevali, so zelo različni, vključujejo pa fotografije, videoposnetke, priljubljene teme in sezname prijateljev. Varnost podatkov bo zagotovil sistem za avtorizacijo OAuth (Open Authorisation), ki bo sčasoma omogočal enkratno prijavo v različne sisteme hkrati. Nekoliko bolj znani sistem OpenID za zdaj niso podprli.

Vir: RTVSLO #1 in RTVSLO #2
[tags]socialna omrežja, facebook, varnost[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt