O portalu    Avtorji    Kontakt


 

New York: Policisti pozorni tudi na YouTube

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 4. 08. 2008 | Avtor:

UNSPECIFIED - OCTOBER 10:  In this photo illus...
Pretekli teden sta se zgodila dva zločina, pri katerih je ključno vlogo odigral spletni portal YouTube, po zaslugi katerega so oblasti lahko hitro posredovale in kaznovale kršitelje, med katerimi se je znašel tudi predstavnik modrih angelov v New Yorku.

Policist zaradi YouTube videoposnetka ob službo
Med kolesarskim maratonom v New Yorku je opazovalec posnel napad dveh policistov na kolesarja, ki sta ga policista zbila na tla, čeprav se jima je hotel kolesar najprej umakniti.

Na osnovi YouTube posnetka je policija že posredovala proti članu svoje organizacije in policista, ki je kolesarja zbil na tla, prestavila na pisarniško delovno mesto, odvzela pa mu je tudi službeno pištolo in značko. Predstavnik za stike z javnostmi je pojasnil, da bo tako ostalo do konca preiskave.

Newyorška policija uvaja “ljudske policiste”

Le nekaj dni po incidentu pa je newyorkška policija objavila vabilo za sodelovanje z javnostjo, v katerem pojasnjuje, da lahko ljudje posnetke svojih mobilnih telefonov in fotoaparatov pošljejo neposredno na policijsko postajo in tako pomagajo pri reševanju policijskih primerov.

“Kakršnikoli posnetki krajev zločina ali celo zločina samega nam bodo zelo pomagali,” je pojasnil policijski komisar Ray Kelly, človekoljubne organizacije pa so izrazile upanje, da bodo policisti lažje in hitreje reševali tudi kršitve v lastnih vrstah.

Vir: MyFoxNews, BBC
[tags]Youtube, policija[/tags]

Zemanta Pixie

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt