O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Britanska vlada je podprla koncept e-peticij

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 11. 08. 2008 | Avtor:

The Chamber of the House of Commons is decorat...

Britanska vlada je potrdila priporočila parlamentarne skupine in podprla uvedbo elektronskih peticij na svojemu spletnemu mestu. Sedaj je vse odvisno od britanskih poslancev, ki bodo morali sedaj vladni predlog uvedbe elektronskih peticij potrditi ali zavreči.

“Vlada upa, da bodo poslanci podprli predlog elektronskih peticij in tako naredili nov korak k boljši politično participatorni družbi,” je v priporočilu zapisala Harriet Harman, vodja parlamentarne skupine, ki je predlog odobrila že aprila letos.

Če bodo poslanci predlog odobrili, bo parlament stopil na pot, po kateri je novembra 2006 začel hoditi britanski premier, ki ima sedaj na svojem spletnem mestu objavljenih že blizu 30 000 peticij, ki jih je skupno podpisalo skoraj šest milijonov ljudi.

Predlagatelji parlamentu svetujejo, naj peticije gosti le za omejeno dobo, v kateri jo lahko zainteresirana javnost podpiše in se tako izogne zmedi in nepreglednosti. Hkrati bodo morali pobudniki peticij prikazati relevanco peticije, peticije pa ne bodo smeli uporabiti kot prvega sredstva razreševanja določenega konflikta.

Vir: ePractice.eu
[tags]e-peticije, velika britanija[/tags]

Zemanta Pixie

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt