O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Karmen Špiljak, mladi forum SD: “Redbook ni samo politična skupnost!”

Kategorija: Intervju, Stroka | Datum objave: Monday, 11. 08. 2008 | Avtor:

RedbookPogovarjali smo se z urednico spletnega mesta Redbook, Karmen Špiljak, ki nam je pojasnila razloge za ime skupnosti ter naštela nekaj prednosti vzpostavljanja lastne spletne skupnosti.

Dotaknili smo se še prepleta spletnega in “klasičnega” političnega izražanja ter nivoja slovenske spletne politične kulture.

  • Kaj pomeni ime skupnosti, Redbook? So v igri komunisti?

[audio:http://www.ljudmila.org/~savicd/Redbook/redbook1.mp3]
Rdeča barva je barva socialne demokracije in tudi stran mladih socialnih demokratov je zaradi istega razloga v rdeči barvi. Asociacija z rdečo knjižico je zgolj naključna, bolj smo ciljali na besedno igro z znano spletno mrežo Facebook.

  • Zakaj postavljati lastno socialno omrežje?

[audio:http://www.ljudmila.org/~savicd/Redbook/redbook2.mp3]
Odločitev je padla zato, ker je pojavila ena velika potreba po politični debati znotraj slovenskega političnega prostora, saj je bila ta dosedaj zelo razpršena in se je odvijala na večih mestih hkrati. Redbook prvenstveno ni politična skupnost, se pa na njem odvija vedno več političnih debat. Namen je k sodelovanju povabiti vse spletne uporabnike, ne samo člane socialnih demokratov in mladega foruma in skušati razvijati konstruktivni dialog med uporabniki. Lastna mnenja so dobrodošla, glavni cilj pa je konstruktivna debata in pozitivna izkušnja po njej.

  • Boste spletno skupnost nadgrajevali s klasičnimi aktivnostmi stranke?
[audio:http://www.ljudmila.org/~savicd/Redbook/redbook3.mp3]

Skupnost Redbook živi precej neodvisno od aktivnosti stranke, vseeno pa veliko strankarskih veljakov sodeluje pri ustvarjanju vsebin v tej skupnosti. Določene vsebine, ki so objavljene na Redbooku, se lahko integrira v posamezna spletna mesta, Redbook pa je kot celota namenjena širšemu krogu uporabnikov.

[Bralce, ki bi jih zanimalo poslušanje celotnega pogovora, vabimo, da si posnetek prenesejo na svoj računalnik. Na voljo je datoteka mp3 (33,0 MB), posnetek pa je dolg 15 minut.]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt