O portalu    Avtorji    Kontakt


 

MySpace dobil pogodbo za prenos predsedniških debat

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 11. 08. 2008 | Avtor:

MySpace Volilna komisija je spletnemu družbenemu obrežju MySpace podelila uradno dovoljenje za prenos novembrskih predsedniških debat. MySpace bo poleg živih prenosov svojim uporabnikom omogočil tudi pogovore in povzemanje odgovorov Obame in McCaina na pereča politična vprašanja.

Prva debata med Johnom McCainom in Barackom Obamo se bo odvila šestindvajsetega septembra, drugega oktobra pa se bosta spopadla kandidata za podpredsednika ZDA. Dogovor z mrežo MySpace je prvi tak v zgodovini ameriških volitev, MySpace pa je svoje zobe pokazal že v strankarskih izborih predsedniških volitev leta 2007, ko se je povezal z medijsko hišo MTV.

Gledalci MTV-ja in uporabniki spletnega mesta MySpace so takrat vprašanja lahko posredovali preko klepetalnice, s pomočjo mobilnikov ali preko elektronskega sporočila, medtem ko bodo debato gledali v živo na svojem monitorju ali na televizijskem ekranu. Prav tako pa so na MTV-ju in MySpace-u beležili reakcije gledalcev.

Čeprav je dejanski učinek na mobilizacijo volilnega telesa zaradi spletnih storitev skoraj nemogoče izmeriti, pa so podobne storitve zelo dobro sprejete. Hkrati ne gre zanemariti dejstva, da ima 75 odstotkov več kot stomilijonskega članstva tega spletnega socialnega omrežja volilno pravico.

Vir: cNet News
[tags]zda,volitve,splet[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt