O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Novo spletno mesto Gordona Browna bi nam lahko bilo vzor

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 18. 08. 2008 | Avtor:

LONDON - JUNE 22::  In this handout image from...Nedavno so v pisarni premierja Velike Britanije, Gordona Browna, lansirali novo spletno mesto. Novo spletno mesto se osredotoča na dosmerno komunikacijo, ne pozablja pa tudi na osnovno podajanje informacij. Tako spletno mesto bi lahko bilo vzor vsem podobnim institucijam po svetu, tudi našim v Sloveniji.

Spletno mesto je postavljeno na odprtokodni platformi WordPress, vključuje pa tudi video predvajalnik. Na spletnem mestu lahko najdemo tudi nekaj načinov komunikacije, ki so nam dobro znani, povezavo do že zelo znanega sistema ePeticije, v katerem je sodelovalo že več kot sedem milijonov Britancev, povezavo do YouTube kanala Ask the MP, kamor lahko državljani Velike Britanije pošljejo video vprašanje namenjena Gordonu Brownu, nanje pa premier tudi odgovarja.

Gordon Brown je na spletno mesto vključil tudi sistem Twitter. Pozornost so namenili tudi televiziji, vzpostavili so kanal Number10.tv, kamor bodo shranjevali video posnetke s pomembnimi političnimi osebami v parlamentu.

V prvih dneh je imelo spletno mesto nekaj težav, saj so se nekateri pritoževali zaradi nedostopnosti, vendar pa so napako že odpravili in spletno mesto deluje brez težav.

Vir: BBC
[tags]dvosmerna,komunikacija,Number10,Spletno mesto,VB[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt