O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Uporabniki YouTube-a odločili o obiskovalcu konvencije demokratov

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 18. 08. 2008 | Avtor:

Image representing YouTube as depicted in Crun...Demokrat Rich Peters iz Iowa City-ja je srečni izbranec uporabnikov spletnega portala YouTube in bo tako potoval na konvencijo demokratov. V enostavnem video posnetku je Rich razložil, zakaj je član demokratske stranke in podal kratko analizo aktualnega stanja pred predsedniškimi volitvami v Združenih državah Amerike. Dotaknil se je okolja, ekonomije in vojne.

Gledalci so Petersa izbrali med petimi finalisti v tekmovanju “Why are you a Democrat in 2008?”, ki so ga priredili na kanalu YouTube. Pet finalistov je med stotimi poslanimi video izbral odbor demokratov. Enako tekmovanje so priredili tudi v republikanski stranki, vendar pa zmagovalec še ni znan.

Petersonov video se dotika različnih tem, od vojne v Iraku, okolja, zdravja in ostalih tem. Video posnetek bodo predvajali tudi na konvenciji demokratov.

Zanimanje za konvenciji obeh največjih strank se je v zadnjih letih zmanjšalo, zato sta se stranki zatekli na splet. S pomočjo spleta ljudi vključujeta v proces nominacije, uporabljata GoogleMaps za odgovarjanje na vprašanja in v obliki kratkih spletnih oddaj informirajo o pripravah na konvenciji.

Vir: Yahoo news
[tags]demokrati,Rich Peters,Why are you a democrat 2008?,YouTube[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt