O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Japonska: Opozicija si na spletu skuša dvigniti ugled med mladimi

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 27. 10. 2008 | Avtor:

Vodja japonske opozicije, Ichiro Ozawa, je nastopil v spletnem videoklepetu s priljubljeno japonsko voditeljico Sakuro Ueahara ter si tako skušal dvigniti ugled med mladimi volilci, ki se bodo kmalu podali na parlamentarne volitve. V klepetu se je dotaknil različnih osebnih tem, prvi odzivi na nastop politika, ki ga javnost dojema kot odmaknjenega in spletkarskega, so bili pozitivni.

“Mislim, da sem o njem danes izvedela več kot če bi celo leto spremljala medijska poročila,” je priznala enaintridesetletna Ayako Ibayashi, ki je pogovor spremljala iz občinstva.

Ozawa je v pogovoru na vprašanje o razkolu med japonskimi politiki in volilno bazo poudaril, da je po njegovem glavna težava v tem, “da se ljudje volitev izogibajo zaradi občutka nemoči in vdanosti v usodo,” da pa je po njegovem “najvažnejše sodelovali v volilnem procesu in podpirati človeka, ki zastopa podobne ideje kot jih zastopa človek sam.”

Splošne parlamentarne volitve se morajo na Japonskem odviti do septembra 2009, po ugibanju medijev pa naj bi se zgodile že to zimo.

Vir: Japan Times
[tags]Japonska, volitve[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt