O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Bo Obama vladal s pomočjo wikija?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 3. 11. 2008 | Avtor:

Močna karta Obaminega predvolilnega spektakla je vsekakor spletna prisotnost, njegovi svetovalci pa namigujejo, da bodo tudi v primeru zmage na predsedniških volitvah podpirali in spodbujali vladanje s pomočjo spleta. Med drugim naj bi se pred potrjevanju zakonodaje z volilno bazo posvetovali s pomočjo wikijev.

Reed Hundt, svetovalec Baracka Obame, ki pokriva področje tehnologije, je v nedavnem nastopu izpostavil težave, s katerimi se bodo srečevali člani prihodnje administracije.

“Pri določenih problematikah se mora nujno podpreti in izvesti javna debata, v katero bi moralo biti vključeno čimvečje število posameznikov,” je poudaril Hundt, ki je podprl tudi vsedržavno izgradnjo širokopasovnega dostopa do spleta. “Ljudje morajo imeti neprekinjen dostop do oblasti, ki so jo izvolili,” meni Reed Hundt.

“Ključno pri demokraciji je ravno sodelovanje vseh vpletenih,” nadaluje Hundt, “in naj si bo to Twitter oziroma wiki, pomembno je, da se na spletu izoblikujejo skupnosti ljudi, ki lahko komunicira z Belo hišo.”

Debate o tehnoloških vprašanjih naj bi se udeležil tudi McCainov svetovalec, Douglas Holtz-Eakin, ki pa je svojo prisotnost odpovedal le nekaj dni pred napovedano debato. Mediji so to potezo že označili za strahopetno in nekompetentno.

Vir: CNet, ArsTechnica, PC Magazine
[tags]splet, e-uprava[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt