O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Tajska: Vsako leto več kot deset milijonov evrov za spletno cenzuro

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 3. 11. 2008 | Avtor:

Tajske oblasti motijo predvsem žalitve kraljeve družine, za kar je na Tajskem predvidena zaporna kazen do deset let. Zato bodo vsako leto namenile enajst milijonov evrov, s katerimi bodo izvajali spletno cenzuro in lovili ljudi, ki bodo žalili kraljevo družino.

“Po trenutno dostopnih podatkih je v več kot osemdesetih odstotkov vseh primerov spletno mesto, na katerem so objavljene žalitve, ni locirano na Tajskem, temveč v tujini,” pojasnjujejo vladni predstavniki, “vedno več pa jih neposredno napada člane kraljeve družine.”

Tajska vlada bo zato kupila sistem strežnikov, ki bodo na državni ravni filtrirali dostop do svetovnega spleta, zanj pa bo odštela med dva in enajst milijoni evrov, s tem pa nadgradila svoja prizadevanja po regulaciji svetovnega spleta, ki ga je začela že lansko leto.

Z nakupom sistema bo vlada skušala obvladati približno tisoč spornih spletnih mest, akcijo pa bo dopolnjevala s klasičnim policijskim nadzorom, ki bo skrbel za spletna mesta, katerih strežniki se nahajajo znotraj meja Tajske.

Vir: AFP
[tags]cenzura[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt